Algemene Informatie

Volleybalvereniging Holyoke is opgericht op 12 december 1960. Holyoke is genoemd naar de gelijknamige plaats in de staat Massachusetts in de Verenigde Staten. Onze vereniging bestaat al meer dan 50 jr en is daarmee een van de oudste volleybalverenigingen uit deze regio.

Op dit moment hebben we maar liefst 240 leden, waarvan meer dan de helft jeugdlid is. Het aantal seniorenleden is de laatste jaren wel iets terug gelopen maar het aantal jeugdleden is juist enorm toegenomen. We nemen met twee herenteams en drie damesteams deel aan de competitie. Verder hebben we 1 meisjes A team, een meisjes B team, twee meisjes C teams, een jongens B team en 4 mini-teams. Ook zijn er 3 dames recreanten teams en 1 heren recreanten team. De ledenaanwas is nog steeds heel groot. Holyoke bloeit dus als nooit tevoren!

De trainingen en wedstrijden vinden plaats in sporthal de Zomp aan de Reggestraat in Enter. Sinds eeuwen is de woensdagavond de vaste trainingsavond van de vereniging maar door de groei van de laatste jaren zijn we nu elke doordeweekse avond in de sporthal vertegenwoordigd. De competitiewedstrijden vinden plaats op de vrijdagavond (heren 2 en dames 3) en zaterdagmiddag (rest van de teams).

Als volleybal je iets lijkt mag je twee keer gratis mee trainen. Daarna beslis je pas of je lid blijft. Verder durven wij te zeggen dat de contributie laag is als je het met andere sporten in Enter en de nabije omgeving vergelijkt.

Dan nog iets over de geschiedenis van het volleybal:

William G. Morgan (1870 - 1942) is de uitvinder van de sport volleybal. Tegen het einde van de negentiende eeuw, in 1892 was het om precies te zijn, bedacht Morgan het spelletje. Morgan was werkzaam als sportleraar bij de jonge mannen-organisatie YMCA, afdeling Holyoke. Hij spande een badmintonnet in het midden van een gyzaal, haalde de binnenkant uit een voetbal en blies die op. Hij noemde de sport in eerste instantie "mintonette". Het duurde echter nog tot 1925 tot de sport in Nederland geintroduceerd werd. Pater S. Buis ontdekte de sport tijdens zijn bezoek aan de staat Illinois in Amerika en was zo onder de indruk dat hij het introduceeerde in oa nederlandse missiehuizen en seminaries. Pas in de jaren '40 werd volleybal pas echt bekend in ons land. Vanaf dat moment wordt het als volwaardige sport

Sinds jaar en dag wordt elk team van Holyoke gesponsord door een eigen shirtsponsor. Dit heeft als nadeel dat elk team een ander soort shirt heeft, vaak ook nog in verschillende kleuren. Enige tijd geleden heeft de PR-/activiteitencommissie samen met het bestuur besloten om enige lijn in de wedstrijdkleding aan te brengen. We gaan de komende jaren over naar hetzelfde tenue voor de hele vereniging. Dit zal niet in een keer plaats vinden maar gespreid over meerdere jaren. Dit kledingplan is onderdeel van het sponsorproject ÉÉN Holyoke.  Er staat geen sponsornaam meer op het shirt maar "Holyoke Enter" en het logo van Holyoke prijkt op één van de mouwen. Natuurlijk blijft rood de basiskleur. De redenen dat we in fases overgaan op nieuwe kleding zijn natuurlijk de kosten maar ook de verplichting die we hebben naar de huidige shirtsponsoren. Teams die pas afgelopen seizoen nieuwe shirts hebben gekregen blijven natuurlijk ook  komend seizoen in die shirts spelen.